joi, 24 aprilie 2014

Siguranţă pentru casa ta

De câte ori nu ai plecat departe de casă, gândindu-te că, oricând, hoţii pot găsi metode pentru a intra şi a fura tot ce găsesc mai de preţ. Eu, de exemplu, mă gândesc că, deşi am interfon la bloc, niciodată nu se poate şti când cineva îmi poate sparge uşa. Pentru că, atunci când eram mai mică, eu şi mama mea am trecut prin spaima aceasta, am rămas cu o oarecare frică. 
Mă voi întoarce cu, câţiva ani în urmă, pentru a vă povesti "peripeţia" noastră cu...hoţii. Eram, în casă, doar eu şi mama mea. Eu...prea mică, iar mama mea prea speriată! Locuiam într-o garsonieră, nu aveam nici un sistem de alarmă, doar încuietorile normale de la uşă. Dintr-o dată auzim două voci, în şoaptă, la uşă şi ne dăm repede seama că cei doi oameni (hoţi) încearcă să deschidă uşa. Ţin minte doar că mama intrase în panică, pentru că era deja seară şi noi eram singure. Mi-a spus să stau, cuminte, în pat şi să nu spun nimic, iar ea se gândea ce să facă. Amândouă, în şoaptă, ne rugam să plece cât mai repede hoţii! Observând mama că cei doi sunt perseverenţi, de frică a sunat la poliţie şi a început să vorbească tare, pentru a fi auzită de hoţi. Spre norocul nostru, poliţia a ajuns destul de repede, dar hoţii pelcaseră, probabil de frică sau de...plictiseală.
De atunci, îmi place să am casa în ordine şi în siguranţă nu numai atunci când plec, ci şi atunci când sunt acasă!
Sursă poză
Am aflat, de curând, de un sistem de alarmă foarte apreciat de o prietenă.
Mi-a spus că, de când l-a cumpărat, pleacă liniştită de acasă chiar şi două săptămâni şi nu se mai gândeşte, cu disperare, ce o fi acasă. Pentru că nu are cine să controleze casa atunci când pleacă, a vrut să fie sigură că lasă totul în ordine şi că are un sistem de alarmă antiefracţie potrivit pentru siguranţa casei, a bunurilor şi a familiei!
Sursă poză
Observând că este mulţumită de alarma cumpărată de la Master Security, m-am hotărât să îmi cumpăr şi eu un Kit alarmă wireless Jablotron PROFI JK-06, la care m-a atras, în primul rând, faptul că îl pot instala singură, instalarea fiind foarte uşor de realizat. Chiar dacă nu sunt specialistă în programare, îmi place că mă pot ocupa, uşor, şi de această parte; pot realiza programarea şi operarea alarmei singură. Nu în utlimul rând, raportul calitate-preţ este excelent! De asemenea, am ales acest produs pentru că are o gamă completă de detectori şi controlere şi o autonomie de peste un an a detectorilor.

Acum, datorită Master Security, pot pleca liniştită în vacanţă şi mă pot relaxa ştiind că a mea casă este în deplină siguranţă! 
Sursă poză
© Adelina Anca F.            
© Poveşti

4 comentarii:

Unknown spunea...

Este important sa iti stii casa in siguranta, mai ales atunci cand pleci. Dar, citind peripetia cu hotii, realizez ca este necesar sa cumpar o alarma pentru siguranta de zi cu zi...

Unknown spunea...

Da, fiecare dintre noi ar trebui sa avem o astfel de alarma. Este mai bine sa previi decat sa vindeci!

Unknown spunea...

Asa e romanul obisnuit, mai bine trateaza decat sa previna, eu m-am hotarat dupa ce s-a trezit nevasta-mea cu hotu-n casa. Noroc ca era amator si s-au speriat unul de altul. Putea sa fie mai rau. Am prins o promotie la Securitas, alarma inclusa la abonament de monitorizare de 50lei/luna. Sunt multumit pana acum. Cei interesati o gasesc aici: http://tinyurl.com/mhsjsyf

Unknown spunea...

Este bine ca ai pus alarma si atunci! Ai avut noroc cu hotul ala. :)